NAJ & NAJ
(NAJSMACZNIEJSZE I NAJULUBIEŃSZE)
5 wspaniałych przepisów,czyli to,co lubię najbardziej!
Dzisiaj poznacie przepis na wspaniałe cisto cytrynowe z przepisu samej Candelarii Molfese.Ale to nie wszystko przeczytacie i zobaczycie jak ja poradziłam sobie z tym ulubionym ciastem Cande.Zainteresowani?Zapraszam do rozwinięcia!
1 - Wymieszaj w misce:
50 gramów roztopionego smalcu
1 szklankę cukru
2 jajka
1 szklankę mleka
2 szklanki mąki samorosnącej*
startą skórkę z 1 cytryny (uwaga nie ścierajcie białej części,bo jest gorzka)
2 - Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania gładkiej masy
3 - Wlej masę do keksówki,wysmarowanej wcześniej tłuszczem i posypanej mąką
4 - Piecz 30 minut w 180 stopniach
5 - Po wyjęciu z piekarnika pokryj wierzch ciasta 1/2 szklanki cukru pudru wymieszanego z łyżką soku z cytryny
*Przygotuj mąkę samorosnącą,dodając do 2 szklanek mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli
Rada Cande:Mnie to ciasto najlepiej smakuje z yerba mate,ale oczywiście możesz wybrać herbatę,albo napar ziołowy,który lubisz najbardziej.
W moim przypadku ja wykorzystałam zamiast keksówki tortownicę.A oto mój efekt końcowy,czyli ciasto cytrynowe według Cande!
PODOBA WAM SIĘ TAKI POST?
CO MYŚLICIE O PRZEPISIE CANDE NA CIASTO CYTRYNOWE?
CO MYŚLICIE O PRZEPISIE CANDE NA CIASTO CYTRYNOWE?
Smakowicie to wygląda. Muszę go zrobić!
OdpowiedzUsuńhttp://swiatdisneyapl.blogspot.com/